Wat is infrarood verwarming?

De bekendste vorm van infrarood verwarming is de zon. Het is de meest natuurlijke soort van verwarming op aarde. Met Leranti heeft u de mogelijkheid om ook binnen te genieten van de meest pure en natuurlijke warmte die er bestaat. Leranti warmtepanelen geven u de mogelijkheid om uw ruimte te verwarmen door gebruik te maken van onzichtbaar licht.Verwarmen met Leranti infrarood verwarming is pure Wellness warmte.

Leranti infrarood verwarmingspanelen verwarmen niet de lucht maar de massa.

Het verwarmen van lucht is eigenlijk het verwarmen van watermoleculen. Als deze watermoleculen opgewarmd worden, dan voelt de lucht vaak drukkend / verstikkend aan. Leranti infrarood verwarmt niet direct de lucht maar de objecten in de ruimte. De vloer, wanden, meubels, personen etc. worden opgewarmd. Deze manier van verwarmen zorgt voor een zeer aangenaam klimaat in uw woning/gebouw.

Is verwarmen met Leranti infrarood verwarming zuinig?
Ja, Leranti infrarood verwarming is zuinig in het gebruik!

Leranti infraroodpanelen gebruiken gemiddeld, in een goed gedimensioneerde ruimte (= voldoende geïnstalleerd vermogen), maar 5-15 minuten elektrische energie per uur om deze ruimte warm te houden. Met een gemiddeld stookseizoen van 170 dagen per jaar heeft u met Leranti warmtepanelen een zeer zuinige en betaalbare manier van verwarmen.

Convectie-/luchtverwarming heeft als eigenschap dat warme lucht omhoog trekt. De temperatuur bij het plafond is t.o.v. de temperatuur op lichaamhoogte vaak een aantal graden hoger. Dit is kostbare ‘ongebruikte energie’. Maar juist bij het plafond zitten vaak ook nog de afzuigingen van de mechanische ventilatie of de ventilatie roosters. Uw kostbare opgewarmde lucht vliegt hierdoor direct het huis weer uit. Ook is het verlies van warmte energie door het openen van ramen en deuren erg groot! Even een deur of raam open doen en kostbare opgewarmde lucht vliegt letterlijk de deur uit. Daarnaast zorgt de opstijgende lucht bij convectieverwarming voor een tegengestelde stroom van koude lucht die ervaren wordt als een hinderlijke tocht.

Leranti infrarood verwarming verwarmd door middel van onzichtbaar licht. Het voordeel hiervan is dat een ruimte egaal warm is. De ‘warmte’ energie zit opgeslagen (BUFFER) in de massa/objecten, waardoor ventilatieverlies en verlies bij het openen van ramen en deuren zeer beperkt is. Daarnaast kan de ruimte temperatuur een paar graden lager staan bij een gelijkwaardig comfort in temperatuur.

Waarom kiezen voor Leranti infrarood panelen?

Er zijn op de markt van infrarood panelen vele merken en prijsklassen om uit te kiezen.

Maar hoe weet u nu of u het goede infrarood paneel gaat kiezen?
Snelheid!
Leranti infrarood panelen hebben hun nominale stralingstemperatuur al na 2-3 minuten bereikt! De meeste andere merken beginnen pas na 9-10 minuten een beetje op te warmen.

REKENVOORBEELD: In een thermostatisch geregeld vertrek met bijvoorbeeld 2000W vermogen en 30-40 schakel momenten per dag verliest u met een ander merk infrarood paneel aan “opwarmtijd” € 2,10 – 2,80 per dag, dit afgezet tegen een stookseizoen van gemiddeld 170 dagen per jaar!

Conclusie: Leranti infrarood panelen verdienen het prijsverschil wel heel snel terug!

Stralend vermogen!
Leranti infrarood panelen hebben een uiterst hoog rendement, het is ons gelukt om bijna alle gebruikte energie (98%) om te zetten in stralingsenergie aan de voorkant van de panelen, juist daar waar u het nodig heeft! Bijna alle andere merken infrarood panelen stralen minder stralingsenergie naar voren. Er zijn zelfs al heel goedkope panelen op de markt die bijna net zoveel naar achteren uitstralen als naar voren (gewoon verloren energie)!

Strakke montage!
Leranti infrarood panelen kunnen bijna helemaal strak tegen een wand en/of plafond worden gemonteerd! Bijna alle andere merken infrarood panelen hebben voor de montage een tussenruimte nodig van 2,5 – 4 cm tussen wand en plafond. Sommigen kunnen echter wel vlak tegen de wand worden gemonteerd, maar hebben dan niet de mogelijkheid om ook tegen het plafond te worden bevestigd.

Design!
Leranti panelen hebben naast een strakke montage ook een strak design wat onze panelen geschikt maken om deze te plaatsen in een modern alsook een landelijk interieur. Daarnaast is er de mogelijkheid om de panelen in een kleur of met een print te kiezen.

Garantie

Woning-met-Leranti-infrarood-verwarmingwoning-met-convectie

Voor meer informatie: klik hier.